LAMİNE CAMLAR


 Lamine cam üretimimiz renkli veya renksiz özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) veya İonaplast (Sentry Glas) tabakalar yardımıyla iki veya daha fazla cam plakanın ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile yapılmaktadır.

Kırılma halinde parçaları yerinde tutarak yaralanma risklerini azaltan lamine camlar EN14449 standartında üretilmekte ve bu özelliği nedeniyle güvenlik camı olarak kabul edilmektedir.

Lamine cam, bir taraftan diğer tarafa istenmeyen geçişleri önlemesi (EN12600) veya geciktirmesi açısından da (EN356) doğru bir seçimdir.Bundan dolayı kullanım alanlarında vitrin camları, eğimli veya başüstü camlamalarda kullanılan çiftcam ünitelerinin iç camları için standart ve tipik bir çözümdür.

Lamine cam düşük UV geçirgenliği ile eşyaların doğal renklerinin daha uzun süre korunması açısından da yararlıdır.

 LAMİNE CAM ÜNİTELERDE UYGULAMADA DİKKAT EDİLECEK KONULAR

1. Lamine cam ünitelerin statik ve mekanik hesaplamaları UYGULAYICI'ya aittir. Ünite kombinasyonundan kaynaklı hatalardan Öztürk Cam sorumlu değildir.

2. Lamine cam ünitelerin stoklama ve saklanma koşulları önemlidir. Montaj öncesi ve sonrası yağmur, kar suyu, kimyasallar vb. etkenlere, aşırı nem ve farklı sıcaklık şartlarına lamine cam üniteler maruz kalmamalıdır. Montaj öncesi lamine cam ünitelerin stoklanması doğrudan beton veya toprak zemin üzerinde, ıslak ve rutubetli mekanlarda yapılmamalıdır.

3. Lamine cam ünitelerin kenarlarının ve varsa yüzeyde açılan deliklerin (düz, havşalı vb.) hem nemli hava hem de sıvı ile teması engellenmelidir. Bu engellemenin yapılmaması durumunda oluşacak hatalardan Öztürk Cam sorumlu değildir.

4. Lamine cam ünitelerin yatay veya dikey taşınması uygun şartlarda, düzgün bir şekilde yapılmalıdır.

5. Lamine cam üniteler mekanik darbelere maruz bırakılmamalıdır.